GDPR.pl – ochrona danych osobowych w UE, RODO, IOD
Portal o unijnym rozporządzeniu o ochronie danych osobowych

Artykuły na temat: GDPR

Nie milknie sprawa Cambridge Analytica, mimo okresu który upłynął od jej pierwotnego nagłośnienia. Tym razem karę na Facebooka nałożył włoski organ ochrony…

15 lipca 2019
Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych (dalej: „RODO” lub „Rozporządzenie”) obowiązuje już ponad rok. W tej części cyklu poświęconego podsumowaniu tego intensywnego…

25 czerwca 2019
Nakreślenie trudności RODO wymienia szereg zadań Inspektora Ochrony Danych (IOD). Zgodnie z art. 39 ust. 1 punkt b) ww. aktu do zadań…

12 czerwca 2019
Na stronie internetowej Federalnego Rzecznika ds. Ochrony Danych oraz Wolności Informacji (BfDI), pojawiło się krótkie podsumowanie pierwszego roku stosowania RODO w Niemczech.…

6 czerwca 2019
Na stronie internetowej Bawarskiego Urzędu Krajowego ds. Nadzoru nad Ochroną Danych (jeden z niemieckich organów nadzorczych działających na poziomie krajów związkowych), dostępne…

2 października 2018
  GRUPA ROBOCZA ARTYKUŁU 29 DS. OCHRONY DANYCH 17/PL WP260 rew.01 Grupa Robocza Artykułu 29   Wytyczne w sprawie przejrzystości na mocy…

21 maja 2018
W ostatnim czasie GIODO wydał komunikat, w którym przestrzega przedsiębiorców przed korzystaniem z usług podmiotów oferujących pomoc w przygotowywaniu się do GDPR.…

10 maja 2018
Prace nad nowelizacją obecnie obowiązującej ustawy o ochronie danych osobowych, zwanej dalej ustawą, nabrały tempa w ubiegłym roku. Ich efektem było przyjęcie…

27 lutego 2018
U progu zmiany GDPR to akt prawny kompleksowo regulujący kwestię ochrony danych osobowych, ujednolicający standardy w całej UE, wprowadzający nowe definicje i…

30 stycznia 2018
6 kroków, które możesz zrobić dzisiaj aby przygotować się do GDPR/RODO Już  25 maja 2018 roku wchodzi w życie RODO (GDPR) –…

21 stycznia 2018
Jesteśmy częścią grupy Omni Modo
Odwiedź nas na naszych profilach
Newsletter