GDPR.pl – ochrona danych osobowych w UE, RODO, IOD
Portal o unijnym rozporządzeniu o ochronie danych osobowych

Artykuły na temat: GDPR

Na stronie internetowej Bawarskiego Urzędu Krajowego ds. Nadzoru nad Ochroną Danych (jeden z niemieckich organów nadzorczych działających na poziomie krajów związkowych), dostępne…

2 października 2018
Prace nad nowelizacją obecnie obowiązującej ustawy o ochronie danych osobowych, zwanej dalej ustawą, nabrały tempa w ubiegłym roku. Ich efektem było przyjęcie…

27 lutego 2018
U progu zmiany GDPR to akt prawny kompleksowo regulujący kwestię ochrony danych osobowych, ujednolicający standardy w całej UE, wprowadzający nowe definicje i…

30 stycznia 2018
6 kroków, które możesz zrobić dzisiaj aby przygotować się do GDPR/RODO Już  25 maja 2018 roku wchodzi w życie RODO (GDPR) –…

21 stycznia 2018
Krajowa Komisja ds. Informatyki oraz Wolności – CNIL (francuski organ ochrony danych osobowych) WYTYCZNE W SPRAWIE PODMIOTU PRZETWARZAJĄCEGO WEDŁUG PRZEPISÓW ROZPORZĄDZENIA 679/2016…

10 stycznia 2018
We wrześniu br. opublikowany został projekt  ustawy o ochronie danych osobowych(„projekt”) oraz projekt wprowadzający ustawę, zawierający obszerną propozycję zmian przepisów sektorowych. Wskazane…

12 grudnia 2017
Już za niespełna rok państwa Unii Europejskiej czeka rewolucja w zakresie ochrony danych osobowych. Zasady zostaną ujednolicone, ale także jednocześnie wymogi podniesione. Dla…

23 sierpnia 2017
Prawo do ochrony danych osobowych od dawna podlega w Europie szczególnej ochronie. Jako jedno z praw podstawowych zostało zapisane w art. 8…

14 czerwca 2017
Prawo do właściwego i niezwłocznego włączania IOD (DPO) we wszystkie sprawy dotyczące ochrony danych osobowych w firmie, to jedno z nowych praw, które…

21 kwietnia 2017
Unię Europejską czeka prawdziwa rewolucja w kwestii ochrony danych osobowych. Nowe rozporządzenie unijne zmienia dotychczas obowiązujące zasady w tym obszarze. Wdrożenie nowych…

30 marca 2017

O tym się mówi

Jesteśmy częścią grupy Omni Modo
Odwiedź nas na naszych profilach