Tagi GDPR

Tag: GDPR

Kompleksowe-5-dniowe- szkolenie dla przyszłego Inspektora Ochrony Danych. Omni MODO oferuje połączenie szkolenia z...

KURS to ponad 35 godzin merytorycznych wykładów, ćwiczeń i warsztatów. Terminy i miejsce szkolenia:   04-08 czerwca 2018 ( łącznie 5 dni) Godz. 9:00-16:00 Warszawa Golden Floor Tower  (budynek...

Uwaga na naciągaczy – GIODO przestrzega, by z rozwagą korzystać z ofert podmiotów oferujących pomoc w przygotowaniu...

W ostatnim czasie GIODO wydał komunikat, w którym przestrzega przedsiębiorców przed korzystaniem z usług podmiotów oferujących pomoc w przygotowywaniu się do GDPR. Zdaniem organu...

Omówienie projektu ustawy o ochronie danych osobowych

Prace nad nowelizacją obecnie obowiązującej ustawy o ochronie danych osobowych, zwanej dalej ustawą, nabrały tempa w ubiegłym roku. Ich efektem było przyjęcie w marcu...

RODO – nowa kultura przetwarzania danych osobowych

U progu zmiany GDPR to akt prawny kompleksowo regulujący kwestię ochrony danych osobowych, ujednolicający standardy w całej UE, wprowadzający nowe definicje i instytucje oraz rozszerzający...

6 kroków, które możesz zrobić dzisiaj aby przygotować się do GDPR/RODO

6 kroków, które możesz zrobić dzisiaj aby przygotować się do GDPR/RODO Już  25 maja 2018 roku wchodzi w życie RODO (GDPR) - unijne rozporządzenie dotyczące...

CNIL – WYTYCZNE W SPRAWIE PODMIOTU PRZETWARZAJĄCEGO WEDŁUG PRZEPISÓW ROZPORZĄDZENIA 679/2016 O OCHRONIE DANYCH...

Krajowa Komisja ds. Informatyki oraz Wolności – CNIL (francuski organ ochrony danych osobowych) WYTYCZNE W SPRAWIE PODMIOTU PRZETWARZAJĄCEGO WEDŁUG PRZEPISÓW ROZPORZĄDZENIA 679/2016 O OCHRONIE DANYCH...

10 istotnych propozycji zmian w ochronie danych osobowych

We wrześniu br. opublikowany został projekt  ustawy o ochronie danych osobowych(„projekt”) oraz projekt wprowadzający ustawę, zawierający obszerną propozycję zmian przepisów sektorowych. Wskazane regulacje mają...

GIODO bada co polscy przedsiębiorcy wiedzą o zmianach w przepisach o ochronie danych osobowych

Kantar TNS bada na zlecenie Biura Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych stan wiedzy polskich przedsiębiorców na temat zmiany przepisów  przepisów o ochronie danych osobowych...
Projekt nowych polskich przepisów o ochronie danych osobowych

Projekt nowych polskich przepisów o ochronie danych osobowych

Ministerstwo Cyfryzacji opublikowało nową wersję projektu ustawy o ochronie danych osobowych oraz projekt przepisów wprowadzających ustawę o ochronie danych osobowych - zawierających propozycje zmian...
Brexit

Brexit nie wyklucza brytyjskich przygotowań do GDPR

W pierwszej połowie września ma zostać opublikowany projekt brytyjskiej ustawy o ochronie danych osobowych, zapowiadany przez Królową Elżbietę w tegorocznej mowie tronowej. Standardy ochrony...

Popularne posty