Tagi GDPR

Tag: GDPR

reformy ochrony danych osobowych

Konsultacje reformy ochrony danych osobowych w Ministerstwie Cyfryzacji

Ministerstwo Cyfryzacji zaprasza przedstawicieli organizacji pozarządowych do wzięcia udziału w spotkaniu dotyczącym reformy ochrony danych osobowych, zarówno na poziomie unijnym, jak i krajowym. Spotkanie...
GDPR

10 zadań przygotowujących do GDPR

Europejskie wytyczne GDPR wnoszą wiele obostrzeń dotyczących ochrony danych osobowych. Poszczególne podmioty przetwarzające tego rodzaju dane muszą przygotować się przed 25 maja 2017 roku,...
GIODO

GIODO konsultuje GDPR

GIODO zachęca do zgłaszania komentarzy i uwag oraz włączenia się w dyskusję dotyczącą takich kwestii jak zgoda na przetwarzanie danych osobowych, profilowanie i problematyka...
Niemiecki Rząd Federalny

Niemiecki Rząd Federalny ujednolica przepisy ochrony danych osobowych

Autor: Marcin Z. Zieliński* Z początkiem lutego niemiecki Rząd Federalny przedstawił projekt „Ustawy o dopasowaniu prawa ochrony danych do Rozporządzenia 2016/679 oraz implementacji Dyrektywy 2016/680”. Federalny...
cyberzagrożeniami

Zaawansowana ochrona przed cyberzagrożeniami

Mając na uwadze konsekwencje wynikające z unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych, które zacznie być stosowane już za rok, przedsiębiorstwa powinny położyć większy nacisk...
Inspektor Ochrony Danych Twarz mężczyzny w półcieniu z kodem binarnym

Inspektor Ochrony Danych (IOD) ma dostęp do wszystkich procesów biznesowych firmy – Niezależność ABI/DPO...

Prawo do właściwego i niezwłocznego włączania IOD (DPO) we wszystkie sprawy dotyczące ochrony danych osobowych w firmie, to jedno z nowych praw, które otrzyma Inspektor...

Portal GDPR patronem Konferencji RIBA – RODO, Innowacje, Bezpieczeństwo, Audyt, 6-7.04.2017r., Warszawa

Unię Europejską czeka prawdziwa rewolucja w kwestii ochrony danych osobowych. Nowe rozporządzenie unijne zmienia dotychczas obowiązujące zasady w tym obszarze. Wdrożenie nowych wytycznych będzie...

Popularne posty